Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Makkelijk is het niet, om niet in de Zendo bij elkaar te kunnen komen. We wensen iedereen veel sterkte. Laat het ons alsjeblieft weten als we wat voor je kunnen betekenen. We hopen dat de inhoud van deze nieuwsbrief je een gevoel van nabijheid geeft. 

De playlist van Marlous Lazal
Welke muziek geeft kracht in tijden van crisis? Waar luister je nu vaker naar? We vroegen het Marlous Lazal, zangeres, liedschrijfster en radio-programmamaker voor onder meer de Boeddhistische Omroep. Sinds 2007 beoefent ze zen bij Nico Tenko Roshi. 

Zen-virus, deel 5
"Als ouders het niet toestaan dan kan iemand zijn huis niet verlaten. Hoe kan men dan zijn huis verlaten?" Dat vroeg de monnik aan Yunmen, verhaalt Nico Tenko Roshi in Zen-virus, deel V. 

De lessen van Shantideva 
In deze crisistijd wordt ons geduld op de proef gesteld. Dat geldt ook voor opvoeders. Pedagoog Joop Berding schreef het boek Opvoeding en onderwijs tussen geduld en ongeduld. Daarin heeft ook het boeddhisme een plaats; de wijsheid van Shantideva om precies te zijn. Hoe kan Shantideva's gedachtengoed helpen?

Samen thuis zitten
Het samen thuis zitten zorgt voor verrassende en ontroerende ontmoetingen. Steeds meer mensen sluiten zich via video aan. Dat kon bij Marieke Virya Sensei en vanaf maandag ook bij Lolit Abhaya Roshi. Vooraf wordt er een tekst gedeeld met de groep die meedoet. 

Wat betekent thuis voor mij? 
De Zensor, het lijfblad van Zen Centrum Amsterdam, werkt aan en nieuw (digitaal) nummer dat in teken staat van deze vraag: Wat betekent 'thuis' voor mij? Voor sommige mensen komen de muren op hen af, en dat valt zwaar. Voor anderen biedt thuis de geborgenheid die ze in deze tijd maar al te hard nodig hebben. Wat betekent thuis voor je in zen-perspectief? De Zensor-redactie nodigt je uit een tekst te schrijven, die in dit themanummer kan worden opgenomen. Richtlijn: 400 tot 750 woorden. Elke vorm is goed. Uiterste inleverdatum: 4 mei. 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven