Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Zen Centrum Amsterdam staat in verbinding met andere zencentra in het land. Die verbinding voelen we in deze crisistijd extra sterk. We zijn buitengewoon blij dat zenleraren buiten Amsterdam hun zen-inspiratie via onze website en nieuwsbrief met jullie willen delen. Komende zondag doen we verslag van ons gesprek met Ton Lathouwers. Deze keer het woord voor Dick Verstegen. 

Dick Verstegen: "De bodhisattva ben je zelf"
Welke muziek geeft kracht in tijden van crisis? Waar luister je nu vaker naar? We vroegen het Dick Verstegen, oprichter van Zencentrum Nijmegen en Dharma-opvolger van Nico Tydeman. Dick: "Je bent zelf Avalokiteshvara, Manjusri, de Boeddha, de meester en je bent ook de vragende monnik, de stuntelige man of vrouw die geen benul heeft, de leerling. Het is bijna niet te bevatten hoe dat zit. Dat betekent ook dat een bodhisattva als Avalokiteshvara of Kwan Yin talloze gedaanten kan aannemen. (...)  De Maha Karuna CD Ingaan tot het hart dat luistert getuigt daarvan met de Soetra van Kwan Yin." 

Emily Dickinson, het intieme leven met de dood (2)
Nico Tydeman heeft weer een prachtige tekst geschreven, opnieuw over de dichteres Emily Dickinson: "Veel gedichten gaan over de dood, ‘een soepele huwelijksmakelaar’. Hoe sceptisch zij ook staat tegenover een fysieke opstanding na de dood, het leven ziet zij wel degelijk in het licht van een Eeuwigheid."

Julia Jinne Sensei leest voor uit Dansen in het Duister
Soms wil je niet lezen, maar luisteren. Dat kan. Onze zenleraren en de leraren van andere zencentra lezen spirituele teksten voor. Julia leest voor uit Dansen in het duister van Nico Tydeman. 

Verder
Nico Tydeman heeft weer een prachtige tekst geschreven. Hij schrijft wederom over de dichteres Emily 

  • Wil je digitaal meedoen aan de zazen-avond op dinsdag of woensdag? Je bent welkom! Maandag, Tweede Paasdag, is er via Zoom geen zitavond. 
  • Dick Verstegen wees ons op de prachtige video 'Poortloze poort' van Misha Beliën. Daarover zegt Misha: "Als zenbeoefenaar probeer ik een innerlijke ervaring van verbinding te oefenen. Aan verbinding is inherent dat ik me daarom niet alleen op mijn eigen ervaring richt. Zoals in deze video probeer ik ervaringen van verbinding te laten ontstaan, zowel voor mezelf als anderen. Misschien is het mijn deelname aan ons soms moeilijke gesprek over en in het onbenoembare."
  • Marlous Lazal is een podcast over zen begonnen: Zen Zo
  • Samen de Matthäus beleven? Kijk dan morgen om 11.30 uur op http://facebook.com/bachvereniging naar de Matthäus-opname van de Nederlandse Bachvereniging.

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven