Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Geen lockdown voor deze nieuwsbrief. Wel gaan we een klein tandje omlaag: niet altijd meer twee maar soms ook een keer per week, sowieso elke zondag. Deze nieuwsbrief bestaat uit een nieuw voorleesfragment en een bijdrage van Nico Tenko Roshi. En goed nieuws: het zenweekend van 25 en 26 april gaat gewoon (digitaal) door. We openen met een gedicht dat Lolit Abhaya Sensei met ons deelde. 

Er is nog zomer en genoeg
Wat zou ’t loodzwaar tillen zijn
Wat een gezwoeg
Als niet iedereen iedereen
Ter wille was
Als niet iedereen iedereen
Op handen droeg.

 - Judith Herzberg

Zenweekend 25/26 april
Het zenweekend van 25 en 26 april in Zen Centrum Amsterdam gaat door in afgeslankte vorm via Zoom. De zaterdagochtend wordt begeleid door Marieke Virya Sensei. Meindert Seiju Roshi begeleidt de zondagochtend.

Nico Tenko Roshi over Mahler
Welke klank heeft de dood? vraagt Nico Tenko Roshi zich af in zijn nieuwe tekst, die stil staat bij Das Lied von der Erde van Gustav Mahler. "Welke geluiden wachten mij als ik die drempel oversteek en mij ga wagen in een gebied, dat ik slechts ken uit verhalen? Zijn daar wel geluiden? Is het doodsmoment een stilte voor een storm waarin hemelse muziek mij opwacht en mij, gewichtloos geworden, doet zweven in de eeuwigheid? Of is het ogenblik van sterven een moment van eeuwigheid, waarin geen geluid wordt voortgebracht?"

Elsbeth Wolf leest voor
Elsbeth Wolf is voorzitter van Maha Karuna Ch’an en een van de opvolgers van Ton Lathouwers. Ze leest een tekst voor, die ze schreef voor haar leerlingen: "Lentewind: je laten dragen door het leven zelf". 

Verder:

  • "Veranderingen gaan geleidelijk, toch gebeurt er soms iets dat het einde van een tijdperk markeert. Dan weet je dat het echt voorbij is," schrijft Tille Paanakker. Lees op haar website haar tekst 'Als tijd en plaats konden sterven'
  • Ons interview met Ton Lathouwers is door het Boeddhistisch Dagblad overgenomen. Hier te lezen bij ons, hier bij het BD
  • De Zensor is op zoek naar bijdragen waarin voor het themanummer dat in het teken staat van 'thuis'
  • Zazen op afstand voelt heel dichtbij. We hebben je er graag bij op de maandag-, dinsdag- en woensdagavond via Zoom. Zit je mee? 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven