Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Er mag dan een vaccin zijn, de winter is nog lang, het virus is er nog. Maar gelukkig vinden leden van de Sangha elkaar. In de zendo, of via Zoom. Sinds kort is ook op woensdagochtend en vrijdagavond zazen mogelijk.

Winter city-sesshin: 28, 29 en 30 december
Eind dit jaar is er weer een winter city-sesshin. Die zal in de zendo en via Zoom plaatsvinden, onder leiding van Nico Tenko Roshi. De Dharmales zal gaan over enkele gedeeltes uit de Avatamsaksa Sutra,  een belangrijke, maar ook zeer kleurrijke sutra uit de Boeddhistische literatuur. Lees hier de uitnodiging van Nico. 

Zen in de Pod 4: Dick Verstegen
Dick Verstegen is zenleraar in Nijmegen, auteur en coach. In 2017 kreeg hij Dharma-transmissie van Nico Tydeman, die hem de naam Butsugen (Boeddha-oog) gaf. We vroegen Dick: wie is je inspiratiebron op het zenpad? Zijn antwoord: de Poolse dichteres Wislawa Szymborska. Beluister onze podcast.
Extra: op 7 februari verzorgt Dick voor leden van Zen Centrum Amsterdam een online Dharmales. Deze geeft hij naar aanleiding van zijn nieuwe boek Oh ja!

Agenda 

Avondzazen

Maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond kun je in de zendo terecht. Soms ook via Zoom.

Introductiecursus start woensdag 13 januari

Tijdens de introductiebijeenkomsten maak je kennis met zenmeditatie. Je leert fysiek en mentaal een goede houding aan te nemen en krijgt technieken aangereikt die je helpen bij het mediteren.

Nieuw: woensdagochtend-groep

Op 13 januari start er een nieuwe doorgaande groep op de woensdagochtenden van 10 tot 11:30 o.l.v. Lolit Abhaya Sensei. De ochtend bestaat uit twee periodes zazen, loopmeditatie en Dharmales. Er is gelegenheid voor daisan. Speciaal voor hen die niet in de gelegenheid zijn om ’s avonds naar de zendo te komen is deze bijeenkomst midden op de ochtend. Lolit: "Niet te vroeg, maar op tijd om daarna van de vrije woensdagmiddag te genieten. Zegt het voort.. "

Studiebijeenkomsten 'het mysterie van goed en kwaad' (2)

De tweede reeks van de studiebijeenkomsten over 'het mysterie van goed en kwaad' start op donderdag 14 januari. In deze reeks staat Nico Tenko Roshi vooral stil bij Emanuel Levinas.

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 33 00 25 33
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven