Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Hoe jammer we het ook vinden dat het zenweekend in Vught niet door kan gaan, goed nieuws is er ook: we lassen een extra Zoom-zenweekend in. Marieke Virya Sensei leidt het weekend, dat op zaterdag 27 februari duurt van 10 tot 12 uur en zondag de 28ste van 10 tot 12.30 uur.

Als het kabinet besluit de maatregelen te veranderen en we kunnen in maart weer in de zendo terecht, dan sturen we daar bijtijds een bericht over uit. Vooralsnog vinden alle activiteiten dus per Zoom plaats, behalve de ochtendzit. 

 Zen in de Pod 5: De essentie van Dogen
In de nieuwe podcast van Zen Centrum Amsterdam staan we stil bij het nieuwe boek van Michel Dijkstra, De Essentie van Dogen, onlangs genomineerd voor de Socratesbeker voor het beste filosofieboek van het jaar. Met Michel, expert op het gebied van oosterse filosofie en westerse mystiek, praten we vooral over de kijk van Dogen op de relatie tussen leraar en leerling.

Terugzien: de Dharmales van Dick Verstegen
In zijn online Dharmales speciaal voor Zen Centrum Amsterdam vertelde Dick over zijn nieuwe boek Oh ja! Van kijken naar zien. Je kunt de les terugzien. 


 

Agenda 

Avondzazen

Meedoen aan avondzazen? Meld je aan voor een Zoom-link. 

Introductiecursus

Onder leiding van Lolit Abhaya Sensei start maandag 1 maart een nieuwe reeks introductielessen zenmeditatie. Waarschijnlijk via Zoom.

Ochtendmystiek

Onder leiding van Julia Jinne Sensei is er zondagochtend 7 maart weer 'ochtendmystiek'. Twee zitperiodes van een half uur, loopmeditatie en tussen de twee zitperiodes door buigen we ons via Zoom over een mystieke tekst.

 

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 33 00 25 33
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven