Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Geliefde Sangha,

Komende weekend (zaterdag 30 en zondag 31 januari) is er weer een workshop. Die staat ditmaal in het  teken van 'zen en het lichaam'. Konden we in voorgaande jaren samen fysiek in de zendo zijn, zó kunnen we dit nu niet. Toch hebben we er het volste vertrouwen in dat het, dankzij creatieve aanpassingen, een heel mooi weekend gaat worden! Cornelia zal in de ‘Verkenningen van het Lichaam’ onze zintuigen aanspreken en Joke broedt op 2 Dharmalessen die zullen eindigen in een open ruimte voor gesprek. Marianka’s heerlijke soeprecepten liggen reeds klaar en Marieke helpt ons, als host, bij de Zoom! Bekijk het hele programma op de site; daar kun je je ook aanmelden. De Zoom-link mailen we je. 
 
Hartelijke groeten van Cornelia en Joke

Introductiecursus
De eerste van de acht nieuwe introductiebijeenkomsten zenmeditatie vond afgelopen woensdag plaats via Zoom. Marieke verzorgt nog twee Zoom-sessies, in de hoop dat het vervolg in de zendo kan plaatsvinden. Mocht je nog willen instromen, dan kan dat. 

Nieuwe podcasts Marlous Lazal
Marlous Lazal heeft weer prachtige gesprekken over zen en mystiek gevoerd. Met onder meer Jotika Hermsen, Edel Maex en André van der Braak. 

Nieuw boek Tenkei Roshi
Het nieuwe boek van Tenkei Roshi is uit: Timeless calling, timely response. A guide for zen buddhist practice. Je kunt bij Zen River de inhoudsopgave bekijken en het boek uiteraard bestellen. 

Nieuwe teksten op mystieknetwerk.nl
Nico heeft nieuwe teksten op zijn website Mystieknetwerk.nl gepubliceerd.

Agenda 

Avondzazen

Meedoen aan avondzazen? Meld je aan voor een Zoom-link. In de ochtenden tussen 8 en 9 uur kun je in de zendo terecht. 

Studieklas

De tweede reeks van de studieklas onder leiding van Nico Tenko Roshi is gestart op donderdag 21 januari. Volledig via Zoom. Je kunt nog steeds meedoen. 

Ochtendmystiek

Onder leiding van Julia Jinne Sensei is er zondagochtend 7 februari weer 'ochtendmystiek'. Twee zitperiodes van een half uur, loopmeditatie en tussen de twee zitperiodes door buigen we ons via Zoom over een mystieke tekst.

Online dharmales Dick Verstegen

Het nieuwe boek van Dick Verstegen heet Oh ja! Van kijken naar zien. Op 15 januari verscheen het. Op zondag 7 februari om 16 uur geeft Dick naar aanleiding van dit boek een Dharmales. Via Zoom. Meld je aan en je krijgt t.z.t. een Zoom-link. Er zijn geen kosten aan verbonden, donaties gebeuren op vrijwillige basis. 

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 33 00 25 33
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven