Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Zondagochtend 7 juni was de eerste keer dat er weer werd gemediteerd in de zendo van Zen Centrum Amsterdam. Julia Jinne Sensei deed met een groep van tien mensen aan 'ochtendmystiek' en vertelde een mooi verhaal over Simone Weil. Dat smaakt naar meer. Langzaamaan stellen we onze deuren weer open. Onze zenpraktijk zal hybride zijn: fysiek en via internet. Om te beginnen: maandag 8 juni, morgen dus, bij Lolit. Ben je van plan de zendo te bezoeken? Neem dan van te voren even het veiligheidsprotocol door.

Het mystieke in de muziek
Zen Centrum Amsterdam hield op zondag 7 juni een ‘Zen Zoom Concert’. Pianist Xavier Boot speelde op zijn vleugel op grootse wijze diverse klassieke stukken. Nico hield een inleiding over het mystieke in de muziek.  
"Waar komt muziek vandaan? Niet alleen componisten, maar ook filosofen en psychologen hebben zich deze vraag gesteld. De neurologen zeggen: het brein. Maar dat lijkt me meer de plaats waar muziek ontstaat en zegt nog niets over de muzikale gebeurtenis. Bovendien zou een componist ook kunnen zeggen dat hij het uit zijn tenen haalt. Het brein lijkt meer op een gigantisch orgel met honderden toetsen, registers en pedalen. Wie bespeelt dit orgel? Is er wel iemand die te midden van duizenden grote en kleine pijpen klanken, melodieën, harmonieën voortbrengt?"

Zomer Zoom Sesshin: 25 t/m 28 juni
De zomersesshin vindt dit jaar plaats tussen donderdag 25 en zondag 28 juni. Dat gebeurt volledig via Zoom, onder begeleiding van Nico Tenko Roshi. 

Podcast met Nico Tydeman
Marlous Lazal heeft Nico geïnterviewd over zijn teksten die hij de afgelopen maanden publiceerde onder de titel 'Zenvirus'. Ze sprak hem onder meer over zijn 'doodsgedicht' en de dood van zijn moeder. Nico's moeder stierf toen hij 1 jaar oud was. 

Volgende nieuwsbrief: over twee weken
Zondag 21 juni verschijnt de volgende nieuwsbrief. Daarna wacht een zomerstop. 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven