Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomerstop. In augustus volgt weer een nieuwe. Een mooi moment om de vaste en nieuwe donateurs te bedanken. Zen Centrum Amsterdam staat stevig, dankzij jullie steun. 

Zomersesshin, studieklas
De leraren hebben het programma voor dit jaar grotendeels gevuld. 

  • De studieklas onder leiding van Nico Tydeman (deels via Zoom, deels in de zendo) begint weer in september. Het thema is wederom: Goed en Kwaad. Je dient je op te geven voor 20 augustus als je mee wilt zitten in de zendo. Bij veel aanmeldingen zal er bij toerbeurt in de zendo worden gezeten.
  • Voor de zomersesshin (van do 25 t/m zo 28 juni, met Nico Tydeman) kun je je nog aanmelden. Volledig via Zoom.
  • Wat betreft het ochtendzitten en de maandag-, dinsdag- en woensdagavond tijdens de zomerstop: we proberen weer zoveel mogelijk op te starten. Check de meditatie-agenda voor updates.

Zen in de Pod 1: Simone Weil
Zen Centrum Amsterdam lanceert 'Zen in de Pod': podcasts over zen en mystiek. We trappen af met een aflevering over de Franse filosofe en mystica Simone Weil. Frits de Lange, hoogleraar Ethiek, kan alles over haar vertellen. 

Live-interviews over Dogen en Trungpa Rinpoche
We gaan David Brazier en Han de Wit live interviewen. Dat wil zeggen: via Zoom. We praten over hun boeddhistische inspiratiebronnen. Op zondag 23 augustus gaan we met Han de Wit in gesprek over Chogyam Trungpa Rinpoche. Op zondag 20 september met schrijver en boeddhist David Brazier over Dogen. Je kunt de interviews bijwonen en je vragen stellen. 

Dichter bij zen
De dichters tonen ons wat we dachten dat verborgen was. Elke aflevering staat Romano Kaspers stil bij een gedicht met raakvlakken met zen. Deze keer: Eagle Poem van Joy Harjo, een poëet uit de VS. 

En verder: 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven