Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

City Zomer Sesshin
De City Zomer sesshin vindt plaats van donderdag 24 t/m zondag 27 juni.  De sesshin, die wordt geleid door Nico Tydeman, is deels in de zendo en gaat deels via zoom. Opgaven kan tot en met maandag 21 juni, via het webformulier op de site. 

Nico Tydeman over de kantelwoorden van Ch’an
"Wat de zenschool betreft ben ik enigszins gehandicapt. Ik ken Chinees noch Japans. Maar mijn invaliditeit strekt zich nog verder uit: ik kan geen Pali lezen of Sanskriet, de talen van de Boeddha en het vroege en latere Boeddhisme. Ik ben geheel afhankelijk van vertalingen. En vertalingen onthullen niet alleen, maar kunnen ook de oorspronkelijke tekst verduisteren." Zo begint Nico zijn essay, getiteld: 'Taal die verlichting toont. De kantelwoorden van Ch’an / Zen'. 

Gratis webinar met Peter D. Hershock
Hoe behouden we onze menselijkheid bij het ontwerpen en gebruiken van digitale tools? En biedt het boeddhisme hierin handvatten? Over deze vragen organiseren Bodhi en Zen Centrum Amsterdam een webinar met filosoof en chan-kenner Peter Hershock, bekend van onder meer het boek Liberating Intimacy.  Zet maar in je agenda: donderdag 24 juni, van 12:00 tot 13:00 uur. We nemen op, zodat je kunt terugkijken mocht je aan dit webinar niet kunnen deelnemen (bijvoorbeeld omdat je meedoet aan de City Sesshin).

Corona en de zendo in juni
Vanaf 6 juni opent het Zen Centrum weer zijn deuren voor avondzazen, ochtendmystiek en de city sesshin. Dat gaan we doen met maximaal 11 mensen (inclusief de leraar en jikido). Het Corona-protocol blijft gelden. Wat betreft de mystiek op zondag en de avonden:  
Mystiek: zoom en zendo
Maandagavond: zoom en zendo
Dinsdagavond: zoom en zendo
Woensdagavond: zendo
Donderdagavond: zoom en zendo
Vrijdagavond: zendo

Secretariaat
Met ingang van 1 juni heeft Tille Paanakker het secretariaat overgedragen aan Beate Giebner. We zijn Tille zeer dankbaar voor de gedegen en voortvarende wijze waarop ze het secretariaat onder handen heeft genomen. Beate, het ga je goed bij het voeren van het secretariaat! Heel fijn dat je het wilt oppakken.

Agenda 

Avondzazen

Meedoen aan avondzazen? Meld je aan voor een Zoom-link. 

Ochtendmystiek

Zondag 7 juni is er weer gelegenheid om onder leiding van Julia Jinne Sensei mystieke teksten te laten doordringen en ermee te zitten.. 

 

 

 

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 33 00 25 33
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven