Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Deze keer leest Rob Eckhardt voor, vertelt Nico Tydeman over William Blake, en hebben we een interview met Hein Stufkens. 

Hein Stufkens: "Echte innerlijke vrijheid is vrijheid van angst en van hoop"
Hein Stufkens is een filosoof, dichter, schrijver en zenleraar, die zich door het christendom laat inspireren. Boeken van hem zijn onder meer: 'Het zevenvoudig pad van Franciscus van Assissi' en 'Verlicht en verlost: boeddhisme in ons dagelijks leven'. Waar kunnen volgens hem zen-studenten kracht uit putten? "Zelf beleef ik deze tijd als een sabbat-tijd die ik mezelf misschien niet gegund zou hebben, maar die ik als een geschenk aanvaard."

Schoonheid is het venster naar het goddelijke
Als het over verlichting gaat, vallen vaak de woorden: één zijn met, eenheid met alles en allen. Eenheid, een enkel woord om de beleving van een onbeschrijfelijk grote werkelijkheid te duiden. Maar wat wordt er met dit tamelijk abstract klinkende woord bedoeld? Wat moeten we ons bij ‘eenheid’ voorstellen? Nico Tenko Roshi duidt dit begrip aan de hand van het werk van de dichter William Blake. 

Rob Eckhard leest voor: Kvernes van C.O.  Jellema
Rob Eckhardt, bestuursvoorzitter van Zen Centrum Amsterdam,  leest een gedicht voor van C.O. Jellema. "Het vinden van woorden voor het woordloze tijdens een dharmales voelt telkens weer als een beproeving", licht hij toe. "Toch moeten we het blijven proberen, we hebben geen keus, taal is een voor ons mensen belangrijk middel om ons uit te drukken. Dichters kunnen daar ons bij helpen." 

Verder:

  • Doe je mee aan 'zazen digitaal' van Zen Centrum Amsterdam? We hebben je er graag bij op de maandag- en woensdagavond via Zoom. Komende dinsdagavond is er vanwege Bevrijdingsdag geen zoombijeenkomst.

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven