Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Een ‘doodsgedicht’ van Nico, de blik van Gretha Aerts op zen en kunst in Corona-tijd en veel Bach en Mozart in de playlist van Xavier Boot. 

De dood heeft geen titel
Een zenmeester zei: ‘Als je niet vaak aan de dood denkt, zal je het  op de zenweg niet ver brengen.’ Zo begint Nico Tydeman zijn blog, waarin hij zijn eigen ‘doodsgedicht’ deelt - "vóór het te laat is". 

De playlist van pianist Xavier Boot
Twaalf jaar gelden werd Xavier leerling van Nico Tydeman. Aan hem de vraag: naar welke muziek luistert hij? En welke muziek speelt hij? "Zo is het meerdere malen voorgekomen dat ik zat te zitten en dat na een tijd van stilte, alsof vanuit de verte, klanken kwamen aanwaaien die ik hoorde vanuit mijn innerlijk oor."

Zen - kunst - Corona
Gretha Aerts, zenleraar in Rotterdam en Bergen, werkt als beeldend kunstenaar. Thuiswerken in Corona-tijd doet haar denken aan twee kunstwerken. De een gemaakt door de vader van de videokunst Nam June Paik en de andere door de moeder van de performancekunst Marina Abramovic. 

Verder:

  • Doe je mee aan ‘zazen digitaal van Zen Centrum Amsterdam? We hebben je er graag bij op de maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond via Zoom. 
  • Zaterdag 23 en zondag 24 mei is er een Zen Zoom Weekend. Elke dag een ochtend zazen, onder begeleiding van Marieke Virya Sensei. 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven