Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

We gaan iets doen dat we nog niet eerder hebben gedaan: een klassiek pianoconcert via internet. Er is plaats voor iedereen. Verder een nieuwe tekst van Nico. 

Zondag 7 juni: Zen Zoom Concert
Wat in de zendo of het Concertgebouw kan, kan ook online: Zen Centrum Amsterdam houdt op zondag 7 juni een ‘Zen Zoom Concert’. Pianist Xavier Boot speelt op zijn vleugel diverse klassieke stukken, onder meer van Bach en Mozart. Nico Tenko Roshi verzorgt een inleiding. Het concert, via het programma Zoom te volgen, is gratis.

Het begin is het einde is het doel
"Terwijl deze week de muziek van Mahler elke dag onze woning binnenstroomt, denk ik steeds aan Anton Bruckner", schrijft Nico Tenko Roshi in zijn nieuwe 'Zen-virus'. "Dat heb ik vaker. Loop ik door Appie Heijn om appels te kopen, kijk ik ook hoe de peren erbij liggen. Zo werkt de geest. Maar ik moet ook aan Bruckner denken." Nico schrijft over diens negende symfonie en over de dirigent Sergiu Celibidache, die Nico doet inzien: "Jij luistert verkeerd. Jouw oren zijn verstopt met de verwachting van een eindpunt."  

Verder:

  • Doe je mee aan ‘zazen digitaal van Zen Centrum Amsterdam? We hebben je er graag bij op de maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond via Zoom. 
  • Zaterdag 23 en zondag 24 mei is er een Zen Zoom Weekend. Elke dag een ochtend zazen, onder begeleiding van Marieke Virya Sensei. 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven