Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

De lock down-regels worden langzaamaan versoepeld, al zijn we nog lang niet met Covid-19 klaar. Dus gaan wij nog even door met onze wekelijkse nieuwsbrief, met wederom mooie inhoud. 

De ware mens is de mens zonder rang of stand
Als Nico Tenko Roshi de woorden van Linji leest, voelt hij zich altijd persoonlijk aangesproken. Zijn taal is ongekend direct en indringend. "Alsof hij in levende lijve voor mij staat, naar mij wijst en met priemende, soms ook wat droevige ogen onderstreept, dat hij het tegen mij heeft." Wie was Linji en wat kunnen we van hem leren?   

Cadeaus op het zenpad
Marieke Virya Sensei stond afgelopen dinsdag in haar dharmales stil bij Grote Twijfel, dat ze ziet als een cadeau op haar zenpad. De twijfel beving haar tijdens een dharmales van Jifu Sensei, die het had over de drie ingrediënten van de zenweg: Groot Vertrouwen, Grote Twijfel, Grote Vastberadenheid. "Alleen al het feit dat ik me al twintig jaar op Groot Vertrouwen had gericht, bracht een Grote Twijfel in mij naar boven: had ik niet iets heel wezenlijks over het hoofd gezien?"    

Podcasts
Er wordt wat afgeZoomd en dharmalessen zijn ook via YouTube in beeld volgen. Je zou bijna vergeten dat er bijna niets gaat boven alleen  luisteren. We zetten regelmatig de mooiste zen-podcasts op een rij. 

Meld je aan voor ons Zen Zoom Concert
Zen Centrum Amsterdam houdt op zondag 7 juni een ‘Zen Zoom Concert’. Pianist Xavier Boot speelt op zijn vleugel diverse klassieke stukken, onder meer van Bach, Glass en Mozart. Nico Tenko Roshi verzorgt een inleiding. Het concert, via het programma Zoom te volgen, is gratis. Ben je er bij? 

Verder:

  • Doe je mee aan ‘zazen digitaal van Zen Centrum Amsterdam? We hebben je er graag bij op de maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond via Zoom. 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven