Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Zendo beetje bij beetje open
Nu de regels omtrent corona versoepeld worden, kunnen we de Zendo aan de Binnenkant weer langzaamaan openstellen voor die-heart zennies. Komende week vindt zazen alleen nog via Zoom plaats. Daarna gaan we voorzichtig sommige onderdelen heropenen aan de Binnenkant. Volgende week zullen we in de nieuwsbrief meer informatie verstrekken over hoe we te werk gaan en wanneer welke onderdelen weer aan de Binnenkant zullen plaatsvinden. Nog even geduld dus...

In het begin is de geest
Nu de Corona-regels versoepelen, breekt ook het moment aan voor Nico Tydeman on zijn Zen-virus-blogs te beëindigen. Zijn laatste 'Virus-tekst' gaat over De Geest. "De zentraditie eert de geest. Verschillende koans beogen het onderzoek naar de aard van de geest. Huineng: ‘Noch de wind beweegt, noch de vlag beweegt. Je geest beweegt.’ Op de vraag ‘wat is boeddha?’, antwoordt Baso: ‘De geest is Boeddha.’ Om even later op diezelfde vraag te antwoorden: ‘Geen Geest, geen Boeddha.’" 

De kleine Sukhavati sutra 
We zijn verheugd Taigu bij ons gezelschap 'voorlezers' te verwelkomen. Hij leest De kleine Sukhavati sutra voor. 

Voorproefje Xavier Boot
Zen Centrum Amsterdam houdt op zondag 7 juni een ‘Zen Zoom Concert’. Pianist Xavier Boot speelt op zijn vleugel diverse klassieke stukken, onder meer van Bach, Glass en Mozart. Nico Tenko Roshi verzorgt een inleiding. Het concert, live via internet te volgen, is gratis. Kijk en luister naar een voorproefje. 

Remembering Maezumi Roshi
We zetten regelmatig de mooiste zen-podcasts op een rij. De podcast van ZenCare New York over Maezumi Roshi is zeer de moeite waard. Vijftien mei was het 25 jaar geleden dat Maezumi op 64-jarige leeftijd overleed. 

Amstelveld-feest-regenboog-soep
Marianka Schep is geliefd om haar soep. Hoe smaakvol zijn steevast haar 'soepjes' in de lunchpauze van de sesshins! Ze publiceert haar recepten in de Zensor, nu ook op de website. 

Verder:

  • Doe je mee aan ‘zazen digitaal van Zen Centrum Amsterdam? We hebben je er graag bij op de maandag-, dinsdag- en/of woensdagavond via Zoom. 
  • Je kunt je aanmelden voor de Zomer Sesshin, onder leiding van Nico Tydeman. Deze duurt van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni. 

Hartelijke groet,

Redactie

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven