Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

In deze maand november worden de Dharmalessen op de dinsdagavonden opnieuw door de Sangha verzorgd! Inmiddels is iedereen die al wat langer in de zendo komt wel al eens aan de beurt geweest, dus gaan we beginnen aan een volgende ronde. Ik verheug mij hier zeer op! En ik weet, velen mét mij:
 
Zo mooi om déze mens, die we kennen vanuit het stille zitten, nu te zien en te horen in zijn/haar unieke eigenheid en om, in een altijd weer verrassend verhaal, de Dharma te mogen ontvangen.
 
Hier komen ze:
Di 3 Ton Hengeveld
Di 10 Maarten Bode
Di 17 Tonnie Brands
Di 24 Remco Pijpers (zitavond)
 
Heel veel dank en succes met de voorbereiding!

Met een hartelijke groet van Joke Dajun Roshi

De muziek van vogels en verbinding
Miranda Lakerveld is geen onbekende van Zen Centrum Amsterdam. De afgelopen jaren deed ze een aantal sesshins, toen het nog kon, zonder rondwarend coronavirus. Ze is werkzaam als artistiek leider van World Opera Lab, en regisseert bijzondere muzikale voorstellingen. Welke muziek heeft in deze tijd voor haar een speciale betekenis? “Muziek helpt me bij mijn zoektocht. Het mysterie van de vergankelijkheid wordt verklankt."

Arnon Grunberg (hopelijk) in de rebound
Een nieuwe poging! Arnon Grunberg komt op zaterdagmiddag 14 november 2020 naar het Zen Centrum om in gesprek te gaan met Nico Tydeman. Eerst zal een uitwisseling plaatsvinden tussen Nico Tydeman en Arnon Grunberg. Daarna volgt een uitwisseling met de aanwezigen (ook per zoom).

Elke donderdag: de vaste avond van Julia
Julia Veldkamp begeleidde in de maanden september en oktober op donderdag een introductiegroep. Ze gaat daarmee door. De donderdagavond wordt haar vaste avond, maar nu voor iedereen. 

Zen Centrum Amsterdam in de media
Zenleraar Julia Veldkamp vertelde in het programma 'Jacobine op 2' bij de KRO/NCRV over haar vak als scheidingsadvocaat. 'Kan er zegen rusten op scheiding?' was de vraag die in de uitzending werd gesteld. In het interview kwam ook haar zen-praktijk aan bod. Bodhi - het 'online platform voor hedendaagse en historische boeddhistische wijsheid, informatie en actualiteit' - laat sangha-lid Remco Pijpers vertellen over sociale media in relatie tot het zenboeddhisme. 

Agenda 

Introductiecursus start maandag 2 november

Tijdens de introductiebijeenkomsten maak je kennis met zenmeditatie. Je leert fysiek en mentaal een goede houding aan te nemen en krijgt technieken aangereikt die je helpen bij het mediteren.

Studiebijeenkomsten 'het mysterie van goed en kwaad' (2)

Donderdag 5 november is de laatste studiebijeenkomst van de eerste reeks. De tweede reeks van deze sessies over 'het mysterie van goed en kwaad' start op donderdag 14 januari. In deze reeks staat Nico Tenko Roshi vooral stil bij Emanuel Levinas.

Avondzazen

Maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond kun je in de zendo terecht. Op dinsdag kun je ook via Zoom meedoen. 

Zenweekend november

Het zenweekend van november vindt plaats op zaterdag de 28e en zondag de 29e. Ditmaal geleid door Meindert Seiju van den Heuvel. 

 

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 33 00 25 33
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven