ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Het bijeenbrengen van Shin: hart-geest

_Joke Dajun Roshi

Sesshin betekent letterlijk: het bijeenbrengen van Shin, hart-geest. Woensdagavond 18 t/m zondagmiddag 22 oktober kwamen 40 levende wezens bijeen in Vught. We genoten van de vriendelijke ontvangst, de warme begroetingen onderling, het prachtige gebouw, de intieme kapel, de ruime hoge zendo, de luxe van een eigen kamer met douche en toilet, de verrukkelijk verzorgde maaltijden, de onopvallende toegewijde werkzaamheden van de fraters, de tuin, de dieren, het bos. Van daisan, groepsdaisan, yoga, rust en regelmaat. Van de dharmalessen door Niko Tenko Roshi. Thema: de bodhisattva.
 
Ontspannen verhalend, met zijn 81-jarige benen bungelend over de rand van het podium, kwamen de vele vormen langs, via inspirerende teksten en kleurrijke plaatjes. ‘De wereld houdt ons uiteraard behoorlijk bezig, maar we gaan deze dagen hier zorgdragen voor een verlangen dat ook broodnodig onze aandacht verdient: de contemplatieve mens die in ons leeft.’

Lees verder >
 

Interreligieuze klimaatviering

Op zondag 12 november om 12.30 uur wordt in de Westerkerk in Amsterdam, voorafgaand aan de demonstratiemars voor het klimaat, een interreligieuze klimaatviering gehouden met als thema ‘Stilte in de storm’. Hindoes, boeddhisten, moslims, joden, humanisten en christenen komen bij elkaar om stil te staan bij de waarde van het leven en de klimaatopwarming die deze bedreigt. Het wordt een uur van bezinning, gebed en verstilling. Daarna kan men aansluiten bij de demonstratie. Gastheer van de viering is Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk. Vanuit het Boeddhisme zal Senko de Boer een inbreng hebben.

Lees verder >

Agenda

Ochtendmystiek: “In humility is the greatest freedom”

Zo 12 nov, 10.00-12.00
Welkom om te zitten en een mystieke tekst te verkennen. Dit seizoen is het thema Zen en Mystiek, aan de hand van Thomas Merton.
o.l.v. Julia Jinne Sensei
meer >

Zenweekend

Za 25 nov - zo 26 nov
Tijdens het Zenweekend wordt er gemediteerd, is er dagelijks een boeddhistische dienst, dharmales en daisan.
o.l.v. Meindert Seiju Roshi
meer >

 

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 29 12 89 89
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven