Bekijk deze e-mail in je browser
ZEN CENTRUM AMSTERDAM
Beste lezer,

Nu binnenkort de activiteiten in het Zen Centrum weer beginnen blikt Lolit Abhaya terug op een ongewoon ‘gewone’ zomer. "Dit jaar geen vlieg- of zelfs autoreis naar verre buitenlanden, maar gelegenheid om de dichtbijere wereld met vakantie-ogen te aanschouwen." In haar tekst staat ze ook stil bij de eerste Jukai-ceremonie in de zendo sinds corona uitbrak. 

De Avatamsakasoetra
We vragen sangha-leden naar soetra's die ze raken. Maarten Bode vertelt over zijn liefde voor de Avatamsakasoetra, ook wel de bloemensoetra genoemd. De soetra begint zo: “Het Grote Mededogen is de essentie van de meditatie. Het is haar lichaam, haar bron en haar middel om zich in het hele universum te verspreiden. Zonder dit grote hart van liefde en mededogen is de meditatie, hoe verheven die in andere opzichten ook mag zijn, van geen enkele waarde.”

Stuur je vraag in voor Han de Wit
Zondag 6 september  om 16 uur interviewen we Han de Wit over Chogyam Trungpa Rinpoche. Meer dan 50 mensen hebben zich aangemeld om daar bij te zijn. Heb je een vraag die we kunnen stellen? Stuur ons die vraag gerust. Of wacht tot na het interview is afgelopen en stel de vraag zelf. Zaterdag 5 september sturen we een Zoom-link. Geen link ontvangen? Stuur dan een mail naar redactie@zenamsterdam.nl. 

Agenda seizoen 2020 - 2021

Introductie zenmeditatie

Tijdens de introductiebijeenkomsten, beginnend op 3 september, maak je kennis met zenmeditatie. Je leert fysiek en mentaal een goede houding aan te nemen en krijgt technieken aangereikt die je helpen bij het mediteren.

Avondzazen

Maandag-, dinsdag en woensdagavond vanaf 31 augustus onder begeleiding van Joke Dajun Roshi, Lolit Abhaya Sensei, Marieke Virya Sensei en Julia Jinne Sensei. Deelnemers op dinsdagavond krijgen nog een mail, omdat dit de avond is waarop zowel live als per Zoom wordt lesgegeven. 

Ochtendmystiek: zondagochtend 13 september

Onder leiding van Julia Jinne Sensei wordt er gezeten met mystieke teksten. Twee zitperiodes van een half uur, loopmeditatie en tussen de twee zitperiodes door buigt de groep zich over een mystieke tekst. Onder leiding van Julia Jinne Sensei

In gesprek met David Brazier over Dogen

Via Zoom praten we met David Brazier over Dogen. Wie was Dogen en wat is zijn gedachtengoed? Wat betekent dit gedachtengoed voor David Brazier persoonlijk en voor diens beoefening? Wat kunnen we van Dogen leren? Je kunt meedoen. Het gesprek is op zondag 20 september van 16 tot 17.30 uur.   

_colofon

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
1011 BM  Amsterdam

 

Secretariaat

(06) 33 00 25 33
info@zenamsterdam.nl

zenamsterdam.nl
facebook.com/zenamsterdam
@zenamsterdam

redactie@zenamstedam.nl

Routebeschrijving

Op onze website vind je een plattegrond en een routebeschrijving met openbaar vervoer of auto
 

BUN

Zen Centrum Amsterdam is lid van de Boeddhistische Unie Nederland
 

Afmelden

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je via deze link uitschrijven