Een nieuwe website!

Anchorette Koolman

Een nieuw begin met een nieuwe look en een nieuwe stijl. De vraag vanuit het bestuur was om het simpel te houden. Alfred en ik hebben gekeken naar stijlen van andere zendos en zagen al gauw een overeenkomstigheid van beekjes, bergtoppen, bloemetjes en zonsondergangen. Heel mooi! Alleen, hoe onderscheiden wij ons? Waar staan wij voor? Wat is zen? Onze interpretatie en brainstorm leidde ons richting hetgeen zich in je mind afspeelt. Drukte. Verwarring. Ieder moment weer anders. Dan weer kalmte. Of iets wat daarop lijkt en het toch weer niet is. Chaos. Dit proces wat altijd gaande is en waar wij hier in de zendo mee ‘oefenen’ – door ons vooral op onze houding en ademhaling te richting, door ‘niets’ te ‘doen’, door wakker te zijn, of hoe je het zelf ook noemen wilt ­– hebben wij vormgegeven met de patronen die je op de website ziet. Elk moment in een andere vorm en andere kleur.

De golf in het nieuwe logo is onze interpretatie van de Japanse golf of seigaiha. Voor de andere patronen hebben we ons laten inspireren door planten en bloemen; andere vormen uit de natuur – met een twist.

Veel wit in combinatie met een paar knallende primaire en secundaire kleuren plus verfijnde typografie in vaak grote vorm maken het wat ons betreft tot een simpel en doeltreffend geheel.

Gassho,
Anchorette

anchopology.com
zzln.nl