Podcast: Shohaku Okumura Roshi

Er wordt wat afgeZoomd en Dharmalessen zijn ook via YouTube in beeld volgen. Je zou bijna vergeten dat er bijna niets gaat boven alleen  luisteren. We zetten regelmatig de mooiste zen-podcasts op een rij. 

Zondag 21 juni 2020

Shohaku Okumura Roshi

Shohaku Okumura is een Japanse Soto Zen priester en schrijver van de prachtige boeken 'Listen by vow' en 'Realizing Genjokoan'. Okumura praat over zijn leraren en Dogen

Donderdag 4 juni 2020

In gesprek met Nico Tydeman

In de podcast-serie Zen&Zo gaat Marlous Lazal in gesprek met onze eigen Nico Tydeman. Het gesprek is onlangs, via een internetverbinding, opgenomen. 

Donderdag 28 mei 2020

Remembering Maezumi Roshi

Op 15 mei was het 25 jaar geleden dat Maezumi Roshi kwam te overlijden, de zenmeester die zen naar Amerika bracht. ZenCare New York staat in een podcast stil bij zijn nagedachtenis: "Harmony is rarer than diamonds." 

Zondag 24 mei 2020

Zen&Zo

Zeer de moeite waard zijn de gesprekken over muziek, mystiek, zen en poëzie, die Marlous Lazal voerde voor de Boeddhistische Omroep. Nieuwe gesprekken komen binnenkort ook online. 

  • Met de natuurfilosoof en meditatieleraar Matthijs Schouten
    Over hoe we deze periode kunnen gebruiken om onze relatie met de natuur te beschouwen en vervolgens weer verliefd te worden op de natuur.

Spotify | iTunes

  • Met zenleraar en auteur Ton Lathouwers
    Over zijn fascinatie voor Leonard Cohen

Spotify | iTunes

Sugar Calling

Namens de New York Times belt Cheryl Strayed wekelijks met een Amerikaanse schrijver over hoe het met ze gaat in tijden van Corona. Dat leidt tot prachtige gesprekken. Alle afleveringen in deze serie van 'Sugar calling' zijn de moeite waard, maar we lichten er een uit: met Alice Walker. Walker is de auteur van The Color Purple, a 'Buddha book that’s not Buddhism'. De boeddhistische non Pema Chödrön is haar grote inspiratiebron, al noemt Walker zichzelf geen boeddhist.